Založ si blog

Je menej naozaj niekedy viac ?

Otázka, ktorou sa zaoberalo už veľa ľudí. Či blogerov, politikov alebo len tak skupinka priateľov pri pive.

Skončíme strednú školu a čo ďalej ? S výučným listom z odborných stredných škôl máme aspoň akú-takú šancu robiť to čo sme študovali, a tak automaticky po skončení strednej školy sa môžeme zamestnať. Ale čo takí, ktorí si vybrali gymnázium a v rukách majú ,,len“ maturitné vysvedčenie ? Väčšinou ich cesty vedú na vysokú školu.

Na Slovensku máme 40 vyskokých škôl , medzi ktoré patria verejné, štátne, súkromné, ale aj zahraničné so sídlom u nás. Veľa či málo ? Na jednej strane máme možnosť si vybrať z veľkého počtu, na druhej strane sa treba zamyslieť nad ich kvalitou. Všetky vysoké školy sa prezentujú veľkou úrovňou vzdelania s odhodlaním pomôcť študentom za splnením si ich pracovných snov. Ako je potom možné, že v roku 2014 sa v prvom polroku ocitlo v evidencii nezamestnanosti až 26,73% študentov z celkového počtu končiacich vysokoškolákov za rok 2013 aj 2014 ? Je na každom z nás ako si zariadime svoj život a akú životnú cestu si vyberieme. Nie každý vysokoškolák je pripravený čeliť prekážkam, ktoré ho v budúcnosti čakajú. Niekto má rád pohodlný život a doslova čaká kým mu začnú padať pečené holuby do úst. Iný si ide tvrdo za svojim už počas štúdia, a preto si nemyslím, že za veľké počty vysokoškolákov na úrade práce môže iba školstvo. Zadarmo nikde nič nedostaneme, a preto by sme si cestu k úspechu a peknej budúcnosti mali prekopávať každým dňom.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 5170x
Priemerná čítanosť článkov: 5170x

Autor blogu

Kategórie

Archív